Tips för bättre volym

Vi är många som drömmer om ett tjock hår med mycket volym som böljar kring ansiktet, och visst är det vackert. Det typiska skandinaviska håret ser dock vanligtvis inte alls ut så. Det kan ha sina fördelar med ett mjukt, ljust hår, men hårstråna är tunna och volym är inte ett kännetecken. På våra breddgrader, när värmen är på till max, får man dessutom den oönskade effekten att håret blir “elektriskt” och förlorar ännu mer i upplevd volym.

Nu går detta ofta att åtgärda genom att styla håret. Det kan handla om att använda balsam eller torrschampo och jobba upp volym, man kan tupera håret eller använda värmetänger. Närmare beskrivning om detta kan du hitta i Expressen. Fråga också gärna din frisör om tips.

Vill man gå ett steg längre och verkligen få mer volym i praktiken måste man ta till andra metoder. Framförallt kan ju det bli aktuellt om håret faktiskt förtunnats. Det finns ett antal skäl till att det kan hända, där det allra vanligaste är ålder. Att det händer de flesta män vet alla men även många kvinnor får tunnare hår när de blir äldre. Hormonella förändringar kan också spela in, och många kvinnor har nog märkt av håravfall under till exempel amning. Även stress, näringsbrist och sjukdom kan orsaka håravfall. Givetvis bör man i det senare fallet arbeta med att minska sin stress och eventuellt stärka upp med lite vitaminer, men kanske vill man också stimulera hårbotten och hårrötter lokalt. Det finns idag produkter som sprayas och masseras in direkt i hårbotten. De har en sammansättning som på olika sätt stimulerar håret att bli fylligare. Denna typ av produkter kan man hitta på Swiss Clinic. Det kan påpekas att dessa produkter lämpar sig väl även för män.

Slutligen, som ofta är fallet, är kanske det bästa att jobba med sitt hår på flera fronter, det vill säga med såväl styling som kosttillskott och hårbottenprodukter.